Activitatea 1

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 12, Iași
Proiect Eco-Școala: “Plante ornamentale, medicinale şi aromatice”
Tema acţiunii: “Plantăm flori ornamentale în peturi”
Mijloc de realizare: Activitate practic-gospodarescă
Scopul acţiunii: Plantarea în peturi mari de flori ornamentale de sezon: zambile, narcise, panseluţe, bumbişori, vâzdoage, petune, primule etc.
Perioada: 28 martie – 01 aprilie 2022
Participanţi: preşcolarii de la toate grupele participante în proiect (grupele mici, mijlocii și mari), cadrele didactice, personalul administrativ, părinţii copiilor
Descrierea acţiunii:
Acţiunile de plantare s-au realizat cu preşcolarii de la toate grupele sub îndrumarea directă a cadrelor didactice şi a personalului administrativ.
La activităţi au fost implicaţi părinţii copiilor care au asigurat peturile de 5 litri pe care le-au tăiat la gură şi le-au găurit la bază, răsadurile de plante ornamentale şi pământ de grădină. Copiii au umplut peturile cu pământ, au plantat floarea având grijă să o fixeze bine în pământ şi apoi să o ude cu apă. Aceste peturi pline cu flori au fost aşezate pe o masă în sala de grupă pentru a se urmări câteva zile dacă s-au prins bine şi se dezvoltă în ghiveciul obţinut prin recondiţionarea peturilor. Ulterior, peturile cu flori vor fi aşezate în grădina interioară a unităţii în rondurile deja existente.
Copiii au fost beneficiarii direcţi, implicându-se cu plăcere în activitatea practică de plantare a florilor ornamentale şi au înţeles importanţa activităţii lor prin care vor înfrumuseţa grădina interioară a grădiniţei, spaţiul unde se desfăşoară multe activităţi didactice în aer liber.