Despre gradinita

Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Iași – prezentare generală a instituției

Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Iași este amplasată în municipiul Iași, în imediata vecinătate a Liceului „Emil Racoviță”.
Clădirea unității de învățământ P+1 a fost construită în anul 1968 și renovată în 2009-2010. Ea dispune de 11 săli de grupă spațioase, dotate cu paturi rabatabile pentru asigurarea odihnei copiilor, de spații special amenajate pentru servirea mesei și de spații generoase pentru activitatea copiilor în aer liber.
În fiecare an, grădinița oferă educație pentru un efectiv de 320-330 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, programul zilnic desfășurându-se între orele 06:00-18:00.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 Iaşi

Gradinița cu program prelungit nr.11 Iași, funcţionează din anul 1967 și este amplasată pe Calea Chișinăului nr. 3, în cartierul Podul Roş, un cartier vechi, cu o populație majoritară între 30-60 ani. Este o unitate de învățământ de stat care abordează sistemul tradițional dar și modern de învățământ.

Grădiniţa cu Program Normal nr. 6 Iaşi

Este amplasată în municipiul Iaşi, strada Aleea Rozelor nr.52,în vecinătatea G.P.P.nr.12,este construită în anul 1948, iar din anul 1967 funcţionează ca unitate de învăţământ. Are parter+ etaj, săli de grupă nu prea spaţioase. Populaţia preşcolară la această unitate este în descreştere.
Întregul efectiv de copii este împărțit pe două nivele de vârstă ( G.P.P. nr. 12 – 11 grupe, fiecare având un efectiv de 30-32 de copii; structura G.P.P. nr. 11 – 3 grupe, fiecare cu câte un efectiv de 25 copii; structura G.P.N. nr. 6 – 3 grupe, fiecare având un efectiv de 20 copii).

Personalul grădiniței este calificat și oferă de luni până vineri activități instructive-educative de calitate.

Grădinițele asigură periodic lectorate și cursuri pentru părinți, prin programul național de educație pentru părinți “Educăm așa” și urmărește cu consecvență, implicarea activă a acestora în viața grădiniței.
Odată pe an, timp de două zile, unitatea noastră serbează “Zilele grădiniței”. La acest periplu de activități participă copii, părinți, personalul grădiniței, membri ai comunității locale.

În fiecare an școlar edităm revista “Așchiuță” care își propune să fie o oglindă a tuturor activitășilor ce se derulează în grădiniță.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 își asumă misiunea educării tinerei generații în raport cu idealul educațional.

Este locul unde oferim șanse egale pentru educație și cultură tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Asigurăm un climat de siguranță fizică și psihică favorabil dezvoltării personalității preșcolarilor.